Saturday, April 23, 2011

kawen???

Assalammualaikum 

Halo halo!

KAWEN???
Hahahahaha ini ke tajuk entry aku kali nie..tapi kenapa kawen???
Ha, kalau korang nak tau kelas arini x sia2 aku pegy, even class die direct 5 jam..perghhhh nak saket bontot aku dibuat nyerr..tapi sangat best input yang sangat2 berguna..
X saba aku nak story2..ape yang aku nak story ini adalah dari lecturer aku..and aku rase story nie amat menarik so aku sampaikan kan kat dalam entry aku niyh..mana niyh aku nak start nie pasal kawen nie wokkkk!
Mesti dah lali sangat kan korang dgr pasal kawen..and sometimes korang ade impian nak kawen.sapa tak nak kawen bukan? Hahaha…wahai kaum adam baca la bingkian ini…
1. Aku nak start dengan wang hantaran..kaum adam sekalian,anda tau tak zaman skrg nie anak dara lepasan spm saje wang hantaran nyer adalah rm10,000!!! Lepasan SPM ok. Mcmne pulak kalau korang pilih ank dara yang berpelajaran tinggi..hurm,korang dah bole bajet dah kan.hehehehe.

2. ISTERTI HANYA PEMBANTU SAHAJA DAN MENJADI SURIRUMAH MANAKALA LELAKI perlu memasak, mengemas dan sebgai nya..TERKEJUT TAK?? Aku tentu sekali la terkejut tapi itu dinyatakn oleh lecturer PENGAJIAN ISLAM aku..so aku x rase lecturer menipu dalam ajaran die…renung2kanlahh..seorang isteri berfungsi melahirkan anak.

3. Cakap pasal anak, setiap ibu pasti lah menyusukan ank2 mereka kan..korang tau tak wahai kaum adam sekalian,korang WAJIB memberi upah susuan kepada isteri korang.even seorang isteri meminta sebuah kereta ke rumah ke.korang kne lah menunaikan nyerr,,,

4. Walitul urus..tau kan ape die…ini pon salah satu ilmu baru yang aku dapat kt class td.setiap kali kamu mendapat jemputan walimatul urus kamu wajib menghadirinya…TETAPI sekiranya walimatul urus tue mengetepi konsep islam seperti BERKAROKE, POCO2.(ade ke orang buat poco2 time kawen)..kamu BERHAK meninggalkan majlis tersebut..

Tue lahh serba sedikit ilmu yang menarik aku belajar arini…hahahaha bab2 nie mmg cepat tangkap je aku nie kan..xdala kite kne lahh tahu serba sedikitt kan pasal kawenn.hehehheere…

Love paen
xoxo

Assalammualaikum…
Ellooooo.huhu..lama bangat kan aku tak update entry aku niyh…maklum la artis kan so sebok laa kett.(upss,perlu ke)hahaha.tak dala.
But.hell yeah,aku bz..bz ape pon aku tak tahu tp yang pasti aku bz la..haiiiyoo korang niyh. =)
Erm,ape cerite nak aku story kan niyh eyk? Ce cter ce cter..hahaha.ohhh aku dah ingt..actually aku nak story kan kt korang my first day unisel at SHAH ALAM…TOTALLY suck..nak tau kenapa? Nie la nk habaq mai nie....hampir 3 tahun aku dok campus yang pendalam tetibe kne pindah Bandar  Shah alam..mmg perubahan angin la kan…but nak beta nak tekan kat sini yer wahai manusia sekalian,,INI BUKAN KEJUTAN BUDAYA atau lebih korang familiar dengar culture shock! Totally wrong! F.Y.I aku Cuma mengalami kejutan keadaan sekeliling.mana tak nyer..dulu bukan main aman lagi nak pegi sana sini xda la aku nmpak orang mcm semut ngah kejar gula.(mcmna tue eyk?) hahaha abaikn..first day aku kt shah alam..aku blurrr.bukan main rmai nyer orang…damn! Aku dah pening orang ramai2 nie.adoiiiyaii bunn.
Tapi,yang kelakar nyerr.aku dengan segerombolan rakan2 aku niyh buat satu aktvt yang biasa budak2 baru masuk blaja..korang ingt tak dulu first2 masuk u korang buat ape? Tak ingat?? Haiii bukan maen angkuh lagi korang niyh eyk..ORENTASI!!
HAA KENAPA? Tak percaya? Hehehehe.bukanlah bermakne kami nie buat sesi perkenalan ke ape ke?pecah2 group ke. No no no ok! Nak tau kteorang buat apa..ha kteorang pegi melawat satu kampus unisel. Kat mana kelas kat mana fakulti kat mana cafĂ©,hahahahah sangat ironi….
Haish~ macam manila ari2 mendatang kehidupan aku kat shah alam niyh???pasti banyak cerita baru pengalaman baru yang bakal aku hadapi..tak saba nyerrr.sayang betol aku kat unisel nie.peace!
Upssss sebelum aku terlupa. Aku nak ckp congrate kat kwn2 aku yang dah practical tuyhhh..haaaa,aku bila? Belum sampai waktu nyer..aku pasti yang luar sana ade jgk kutuk2 aku sbb aku tak practical lg. BUT I just don’t care. Aku ade reason aku aku sendri..jgn simply nak judge aku k.aku x ambik port pasal korang..
P/s~ aku pasang niat nak buat entry sekerap mungkin.hahahahah
Love paen..xoxo

Friday, March 4, 2011

aku redha

hidup ini,
penuh dengan tanda tanya
Tidak kira di mana pun kan?
Tapi yang pasti aku kene redha dengan ape yang berlaku
kalau itu sudah kehendak NYA...

Tak guna aku menangis
kalau aku nangis air mata darah sekalipun..
Ia tidak akan berubah sepenuhnya,
sebab itu aku kene redha,,

aku selalu bertanya
ape maksud semua ini berlaku
sebab aku lihat tak semua orang mengharunginya
hanya aku bertemankan air mata
tapi ketika itu aku harus kuat..
walau ape pun terjadi.....

kerana aku tau semua itu pasti ada hikmah
HANYA DIA SAHAJA YANG MENGETAHUI....

Dan aku hanya mampu berdoa,
Agar aku terus kuat untuk menhadapi segala dugaan dan cabaran yang melanda...

kerana itu,
aku redha KEPADANYA,
apa yang terjadi sekarang,dan terjadi masa akan datang
aku tidak tahu..

Saturday, January 22, 2011

sedetik yang terindah

dear bloggie....

sorry sayang i dah lama x dating ngn u...AHHA...( bloggie nie blog la).jangan la mara i akan cuba merapati u ok...ade story nk mory ngn u la bloggie...aku hepy sangat dapat kua ngn kengkawan aku..lama sangat x jumpa deorang.kiteorang tgk wayang..
lepak sampai pagi kt kedai mamak...maen game.ahahahaha gilerrr best.
then kteorang p mandi manda kt kemensah...even kteorang x pegy tempat-tempat yang vouge tp masa yang terluang bersama tue..mcm jadi saat yang paling indah.
bloggie nak tau? aku kawan ngn deorang dari sem 1...kteorang still berempat..
susah senang aku deorang sentiasa ade.time aku susa..
setiap masa lah...
thanks babies coz being my friends...